வீதாகில விஷயேச்சம் ஜாதாநந்தாச்ரு - புலகம்
அத்யச்சம்'
ஸீதாபதி தூதாத்யம் வாதாத்மஜம் - அத்ய பாவயே
ஹ்ருத்யம்''
தருணாருண முக-கமலம் கருணாரஸ-பூர-
பூரிதாபாங்கம்'
ஸஞ்ஜீவநம் ஆசாஸ மஞ்ஜீல-மஹிமாநம் அஞ்சனா-
பாக்யம்''
சம்பர-வைரி-சராதிகம் அம்புஜ-தல-விபுல-
லோசநோதாரம்'
கம்பு-கலம்-அநில-திஷ்டம் பிம்ப ஜ்வலிதோஷ்டம்-ஏகம்
அவலம்பே''
தூரீக்ருத-ஸீதார்த்தி:ப்ரகடி-க்ருத-ராம-வைபவ-
ஸ்பூர்த்தி:
தாரித-தசமுக-கீர்த்தி: புரதோ மம பாது ஹநூமதோ
மூர்த்தி:''
வாநர-நிகராத்யக் ஷம் தாநவ-குல-குமுத-ரவி-கர-
ஸத்ருக்க்ஷம்'
தீந-ஜநாவந-தீக்க்ஷம் பவந-தப: பாக புஞ்ஜம்-
அத்ராக்க்ஷம்''
ஏதத் பவந ஸுதஸ்ய ஸ்தோத்ரம் ய: படதி
பஞ்சரத்நாக்யம்'
சிரமிஷநிகிலாந் போகாந் புங்த்வா ஸ்ர்ரீராம பக்திபாக்
பவதி''
- ஆதி சங்கர பகவத்பாதாள்
In English
Veethakhila vishayecham, Jathanandaasru pulakamathyacham,
Seethapathi dhoothakhyam,Vathathmajamadhya bhavaye hrudhyam., 1
Tharunaruna Muka kamalam, karuna rasa poora poorithapangam,
Saajeevanamaasase manjula mahimana manjana Bhagyam., 2
Sambhara vairi saradhigamambudala vipula lochanadhaaram,
Kambu gala niladishtam bimba jwalithoshta mekamalambhe 3
Dhoorikrutha seetharthi, prakati krutha rama vaibhava spohoorthi,
Daritha dasa mukha keerthi, puratho mama bhathu Hanumatho Murthy., 4
Vanara nikaradhyaksham, dhanava kula kumudha ravikara sadruksham,
Dheena janavana dheeksham pavana paka ambuja madraksham., 5
Ethath pavana suthasya stotram,
Ya patathi pancha rathnakhyam,
Chiramiha nikhilan bhogan bhukthwa,
Sri Rama Bhakthiman Bhavathi.
Listen to and read this & other slokas of Sri Hanuman - Download the app here
No comments:
Post a Comment